Nora Elisson – Holdit
2537_edit_holditweb

Nora Elisson

”Våga testa allt och träna upp dina svagheter”, det tipset ger Nora Elisson som är personlig tränare på SATS Kompassen i Göteborg.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag startar alltid min dag med en bra frukost innan jag åker till SATS och tränar mina första klienter. Det är kul att se deras utveckling för varje vecka. Mitt på dagen har jag oftast ha ett par timmar tomt i mitt schema. Då brukar jag gå till något lunchställe och samtidigt skriva träningsplanering för kommande klienter. Eftermiddagen är lik förmiddagen. Här brukar jag även få tid till egen träning. Oftast blir det ett pass på gymmet men det finns även många bra gruppklasser som är roliga att vara med på.

Vad fick dig att börja träna för första gången?
Jag har växt upp i en aktiv familj där träning alltid har varit viktigt. Som ung höll jag på mycket med olika bollsporter innan jag vid 14 års ålder började söka mig till gym. Känslan efter ett tufft träningspass är oslagbart. Man vet att man har presterat bra och investerat i sig själv – det är viktigt. Glädjen runt träningen får mig att vilja fortsätta!

Har du någon speciell träningsfilosofi som du använder för dina olika kunder, i så fall vad och varför?
Våga testa allt och träna upp dina svagheter! Som personlig tränare jobbar jag mycket med att hitta kroppens svaga länkar och stärka dessa. Jag möter människor där de befinner sig idag och skräddarsyr träningen både efter behov och mål.

elisson_edit_holditweb

Hur ofta anser du att man bör träna för att leva ett hälsosamt liv?
Oj, svår fråga! I begreppet ”hälsosamt liv” finns det så många fler delar än träning. Det handlar om hur du lever hela ditt liv. Ditt förhållande till sömn, mat, alkohol, sociala relationer skulle jag säga är lika viktiga för att kunna leva ett hälsosamt liv. Men om man ser till just träning tycker det är viktigt att man varje vecka täcker alla bitar, dvs styrketräning, konditionsträning, rörlighet, koordination, balans och snabbhet. För att hinna med allt detta skulle jag säga att man bör träna minst två gånger i veckan. Men alla individer behöver olika och för vissa personer räcker två gånger väl medan andra kräver betydligt mer träning.

Var kan vi följa dig och din resa och hur kommer vi i kontakt med dig, sociala medier, hemsidor etc?
Ni kan följa mig på Instagram, Facebook och Snapchat under noraelisson. Mest aktiv är jag på Instagram där jag postar bilder från min vardag.

2592_edit_holditweb

Start shopping

Följ oss på