Petter Nilsson – Holdit
Processed with VSCO with p5 preset

Petter Nilsson

Petter Nilsson är en svensk som reser jorden runt för att hitta den bästa vågen och det bästa livet. Vi tar pulsen på honom via telefon från Australien.

Vad är det bästa du vet med sommarstaden Varberg?
I Varberg har jag allt. Jag kan cykla ner med surfbrädan under armen så fort det blåser och sätta igång och surfa. Jag kan ta skateboarden till kompisarna och ta en öl i solnedgången i Apelviken. Vad mer kan man begära?  Jag anser mig själv vara väldigt lyckligt lottad att vara uppvuxen och bosatt i Varberg där jag har nära till i princip allt. Familj, vänner och hobbies.

Den som följer dig på instagram ser snabbt att du gärna utforskar de varmare breddgraderna under vinterhalvåret, vart befinner du dig just nu?
Just nu befinner jag mig för första gången i mitt liv på guldkusten i Australien. Väldigt oplanerat och spontant bokade jag och kompisen en biljett ifrån Sri lanka där vi befann oss i höstas för att surfa och bara ta det lugnt genom att kasta oss ut i det okända. Vi köpte en campervan i Sydney och sen dess har varje dag varit ett äventyr.

Vi har surfat på ställen vi bara sett på film, jobbat som hallonplockare i stekande hetta, mött många spännande människor som alla har en historia och som en liten pojkdröm har vi fått dela vågorna med delfiner. Ibland har det dock vara lite med skräckblandad glädje då man sett en fena sticka upp precis bredvid oss i vattnet och hjärnan skickar rysningar genom hela kroppen i en reflex som indikerar att det kan vara en haj…

Men samtidigt, vad är livet utan spänning? Det är precis därför jag reser iväg från Sverige. I varje nytt ögonblick kan vi lära oss något nytt. Annars hade jag lika gärna kunnat vara kvar i Varberg hela året, men vad lär jag mig på det? Även om jag älskar Varberg så behöver man ibland vidga sina vyer. Upptäcka nya platser, människor, vågor, vad som helst. Det kan till och med vara ett sätt att leva. Huvudsaken är att jag upplever något nytt, något min hjärna inte registrerat förut och inte vet hur den ska hantera. Jag vill uppleva saker jag aldrig gjort förut. Det är väl det livet handlar om.

nilsson_edit_holditweb

Vart reser du helst?
Till Indonesien, helt klart. Jag minns fortfarande när jag satt där på naturvetenskapslektionen, tittade ut genom fönstret och fantiserade om ett liv långt borta ifrån alla kalla, mörka dagar vid skolbänken.

Jag tyckte först att det lät klyschigt och ett ställe som alla surfare åkte till, därav ville jag inte dit, men övertalad blev jag och bokade biljetten till Bali strax efter jag gick ut gymnasiet – det ångrade jag aldrig! Det finns fortfarande guldklimpar att hitta där, människorna är så gosiga och vågorna är de bästa jag surfat. Det finns få negativa saker att säga om Indonesien. Allt finns där. Vågorna rullar in varje dag och solen skiner. Men samtidigt, jag kan vara precis lika lycklig hemma i Varberg. Allt beror på humöret. Känner du dig inte bekväm? Byt miljö. Planeten Jorden är allas och är till för att delas, det finns en plats för dig med.

Vad gör du när du inte surfar?
Tränar, umgås med kompisar och familj samtidigt som jag försöker lista ut vad jag ska bli när jag när jag blir stor… livet som 21-åring. Än så länge har jag insett att det är ingen idé att stressa, du kommer att inse vad du gillar så länge du är nyfiken och testar.

Du är utbildad surfinstruktör, hur kommer den intresserade i kontakt med dig?
Skriv på Facebook, Instagram eller ta kontant med surfskolan i Varberg. Kan jag lära ut det jag brinner för blir jag bara lycklig så tveka inte. Varken jag eller ni kommer att ångra det. Surf’s up!

Start shopping

Följ oss på